Sport
2023. March 11.

Röplabda siker

Szép játékkal debütált az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium fiú röplabda csapata a diákolimpia megyei elődöntőjében.

Az iskolát az idei tanévben megfertőzte a “röplabda láz”, melynek köszönhetően fiú és lány csapattal is neveztek a “B” kategóriás diákolimpiára.

A fiúk versenyét Tatabányán, a Bánki Donát-Péch Antal Technikumban rendezték meg. Az elődöntő párosításai során a házigazda Bánki mellett a szintén tatabányai Árpád Gimnáziummal kerültek egy csoportba, így két, 3 szettes mérkőzést játszottak a felek.

A nyitó találkozón az Árpádos fiúkkal szemben kissé megilletődötten kezdtek, azonban hamar felvették a mérkőzés tempóját és végül igazi csapatmunkával 3:0 arányban diadalmaskodtak.

A második találkozót a komoly játékerőt képviselő házigazdák ellen játszották a Hamvas legények. Igazán színvonalas küzdelem folyt a pályán, igazi adok-kapok, mindkét csapatnak volt válasza a másik fellángolásaira. Az elvesztett első szett után a másodikban már sikerült ellenfelük fölé kerekedni, így döntő szettre került sor. A végletekig kiélezett küzdelemben sajnos nem sikerült meglepetést okozni, így végül 2:1 arányban a Bánki nyert, és ezzel ők jutottak tovább a megyei döntőbe.

Dicséret illeti a srácokat, ugyanis az elmúlt hónapokban szabadidejükben, önszorgalomból minden lehetőséget megragadtak arra, hogy gyakoroljanak, legyen szó tömegsport óráról, vagy reggeli, délutáni foglalkozásról.

A csapat tagjai: Auer Róbert, Bíró Patrik, Erdélyi Máté, Horváth Dezső, Magasi Dániel, Mester Ákos, Nagy-Tóth Lénárd, Németh Alexander, Petrity Áron, Varga Lajos, Vicze Barnabás, Zarycki Ádám.

Felkészítő testnevelő: Karácsony Tamás


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek