Sport
2022. augusztus 14.

Új kategóriák, meglepetés autók

A hagyományos fő utcai rajtceremóniával indult az idei Oroszlány Rallye szombaton este.

A verseny az országos Rallye3 bajnokság része, egyben sprint kupa futam is.

A géposztályok vetélkedésén felül vasárnap este ebben az évben is hazaviheti valamelyik páros Oroszlány Város Vándorkupáját. A kupa helyben gyártott autóalkatrészeket is tartalmaz, és az elmúlt évek során egyre nagyobb megbecsülésnek örvend a versenyzők körében.

Az idei évben elfogadtak nevezést a „just4fun” (a móka kedvéért) és Regularity (átlagidő-tartó) kategóriákban is, ahol nem a hatszor kb. 8 km-es szakasz leggyorsabb teljesítése a cél. Szintén újdonság, illetve a nevezési listához képest meglepetés, hogy idén egy WRC (World Rallye Car) kategóriájú versenyautót is láthattunk, amely abszolút a top kategóriát jelenti a rallyeautók között.

Az este 7 órakor kezdődött ünnepélyes rajt ismét megtöltötte a járdákat nézőkkel, akik a nagy körforgalomig sorakoztak, hogy láthassák a színes és hangos autókat – és még az időjárás is kedvezett számukra.

A korábbi évekhez hasonlóan versenyirodának a Kölcsey Ferenc Művelődési Könyvtár és Könyvtár, szerviz-parknak a BorgWarner nagy parkolója adott helyet, míg a gyorsasági szakasz az Oroszlány-Pusztavám közötti, egykori üzemi út volt.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek