Önkormányzat
2020. szeptember 04.

Bányásznapi koszorúzás

Oroszlány Város Önkormányzata a 70. Bányásznap alkalmából koszorúzási ünnepséget szervezett csütörtök délután a Szent Borbála téren álló emlékműnél.

A rendezvényt számos prominens vendég is megtisztelte, jelen volt Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Dr. Veres Zoltán, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat jegyzője, Rabi Ferenc, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Emődi Ferencné, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Oroszlányi Járási Hivatal vezetője, valamint a szervezők képviseletében Lazók Zoltán polgármester, dr. File Beáta jegyző, Rajnai Gábor és Szabó Mihály alpolgármesterek.

„Szeptember első hétvégéjén főhajtással tisztelgünk a bányászok és a bányászat előtt. Mára a bányavállalatokból és a szakmakultúrából sajnos csak az emlékek maradtak. Koszorúzási ünnepségünkön - rendhagyó módon a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel - nem lesznek beszédek” – hangzott el a bevezetőben.

Sajnálatos módon elmaradt a 70. Országos Központi Bányásznapi rendezvény, amely részeként a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete elismeréseket szeretett volna átadni. A tárgyi elismerések átadására így a koszorúzási ünnepségen került sor.

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete Oroszlány Város Önkormányzata részére a bányász hagyományok ápolásáért, a bányász közösségek támogatásáért elismerő oklevelet és BDSZ Kongresszusi Emlékérmet adományozott, melyet Lazók Zoltán polgármester vett át.

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete Elnöksége a bányász kulturális örökség és hagyományőrzés terén végzett kiemelkedő munkásságának elismeréseként Művészeti Nívódíjat adományozott az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar és a zenekar karnagya, Román Géza részére.

A megemlékezés további részében koszorúzásra került sor, melyen a kiemelt vendégek, a környező települések polgármesterei, valamint a Vértesi Erőmű Zrt. érdekképviseletei helyezték el a tisztelet virágait.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek