Hír
2024. May 29.

Tábort szervezők figyelmébe!

Lassan véget ér a tanév, jön a vakáció, elkezdődik a gyerekek nyári táboroztatása.

A táborozás során is fokozott figyelmet kell fordítani az egészség megőrzésére.

A táborok szervezése és működtetése során a közegészségügyi és járványügyi szabályok szigorú betartására, minden résztvevő egészsége érdekében kiemelkedően fontos.

A szervezőknek a tábor megkezdése előtt legalább 6 héttel a területileg illetékes Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya felé kell az adatlapon bejelenteni a tábort.

Vándortábor esetén, ha az útvonal több járási illetékességét érinti, a vándortábort a kiindulási pont szerint illetékes népegészségügyi feladatkörében eljáró fővárosi / vármegyei kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályánál kell bejelenteni. Az ehhez szükséges nyomtatvány ezen a linken érhető el.

A biztonság érdekében az érkezőknek – 18 év alattiak esetében a gondviselőjüknek – nyilatkozniuk szükséges a táborban résztvevő személy egészségi állapotáról. A jogszabályban megadott nyilatkozat tartalma ezen a linken érhető el.

Mind a szervezőknek, mind a táborokban résztvevők részére hasznos, ha megismerkednek a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által összeállított, szakmai ajánlással, amely a legfontosabb szabályokat tartalmazza. A szakmai ajánlás ezen a linken érhető el.

Egészséges nyarat és jó pihenést kívánunk!

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek