Hír
2024. április 15.

Hetvenkedő vetélkedő

Oroszlány várossá nyilvánításának 70. évfordulója alkalmából helytörténeti vetélkedőt szervezett április 14-én, vasárnap, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár.

A megmérettetésen kilenc, civil szervezetek által delegált csapat vett részt, akiket Lazók Zoltán polgármester köszöntött.

A kitűnő hangulatú vetélkedő összeállítói minden lehetséges témakört becsempésztek a feladatok közé. Volt helytörténeti totó, sporttal és a város környékén forgatott filmekkel kapcsolatos kérdéscsoport, emlékmű és régi fotó felismerés, illetve bányászattal kapcsolatos feladvány is.

A csapatoknak sorba kellett rakni a Bányászhimnusz összekevert verssorait, a zene felismeréskor pedig jelezniük kellett, hogy 1966-ban, az egykori Aranycsille étteremben szilveszterkor, vajon mely dallamokra táncolhattak a városlakók.

A zsűri tagjai – Kis Imréné, Földi Józsefné és Mike István – elismerően szóltak a résztvevők felkészültségéről a rendezvény végén.

A vetélkedőt – az elérhető 72 pontból 69-et megszerezve - a „Rákóczi serege” (Rákóczi Szövetség) nyerte meg, második helyen holtversenyben a „Pacsirták” (Szíjj Irma Kamarakórus) és az „Oroszlányi Hetvenes Hölgyek” (Hölgyklub I. csapata) végeztek, harmadikok a „Hetvenkedők” (Hölgyklub II. csapata) lettek.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek