Önkormányzat
2024. március 22.

Testületi ülés

Március 21-én tartotta meg munkaterv szerinti ülését az oroszlányi képviselő-testület.

Lazók Zoltán polgármester előterjesztésével 11 napirendet tárgyaltak nyílt ülésen, egyet pedig zárt ajtók mögött.

Elsőként tájékoztató hangzott el a két ülés közötti fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, majd a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosították. Ennek lényege, hogy a reklámhordozók számát az önkormányzat a településképi rendeletében nem korlátozhatja.

Ezt követően a Hamvas Béla Gimnázium átszervezésével kapcsolatos döntés véleményezésére került sor. A Tatabányai Tankerületi Központ tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a Hamvas Béla Gimnázium működését módosítani szeretné, a következők szerint: A sajátos nevelési igényű tanulók ellátásának kibővítése „autizmus spektrumzavarral küzdő” fogyatékossági típussal, valamint a felnőttoktatás keretében az esti és a levelező tagozatra felvehető maximális tanulólétszám módosításával: esti munkarend maximális felvehető létszáma 70 főről 30 főre történő csökkentésével, a levelező munkarend felvehető maximális létszám 30 főről 70 főre történő emelésével. A Nemzeti köznevelésről szóló törvény alapján Oroszlány Város Önkormányzatának az átszervezésről véleményt kell kialakítani.

A testület elfogadta az OSE Lions, valamint az OSZE labdarúgó-szakosztály2023. évi pénzügyi és szakmai beszámolóját, továbbá jóváhagyták a focisták 2024. évi támogatási szerződésének módosítását.

Szintén elfogadták az Önkormányzati Szociális Szolgálat 2023. évi beszámolóját a személyes gondoskodást nyújtó szolgáltatásokról, azok eredményességéről, majd az Oroszlányi Bányászati Múzeum működésével összefüggő döntések meghozatala következett.

A grémium támogatta fogorvosi ügyeleti hozzájárulási díjról szóló előterjesztést, valamint a Felső-telepi Iparterület fejlesztésére és a Kisprojekt Alapba benyújtott pályázatok megvalósításához kapcsolódó javaslatokat.

Döntést hoztak közútfejlesztési beruházásokkal és Településrendezési Tervvel kapcsolatosan, majd a kérdések, interpellációk napirenddel fejeződött be a nyílt ülés.

Végül zárt ajtók mögött bírálták el a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár intézményvezetői állására beérkezett pályázatokat.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek