Önkormányzat
2024. március 21.

Dr. Mátics István Oroszlány új díszpolgára

Oroszlány várossá alakulásának 70. évfordulója alkalmából ünnepi testületi ülést tartottak március 20-án a Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében.

A Himnusz közös eléneklése után az egykori városvezetők tiszteletére elhelyezett emléktábla leleplezése következett. Rajnai Gábor alpolgármester avató beszédében kiemelte:

”Emléktáblát avatunk, hogy emlékeztessen minket és az utánunk jövőket, hogy rohanásunk közepette ránk kiáltson: Állj meg, vándor! Emlékezz arra, hogy másokat is megpróbált az élet, az idő, a történelem. De nem feledd, vannak örök értékek, és ha ezeket életedbe építed, mindennapod beszűkültségéből, fojtogató és kisszerű önzéseiből az emberhez méltó gondolkodás mezejére léphetsz hitben, reményben és önzetlen szeretetben. Építhetsz jövőt, építhetsz a számtalan nehézség ellenére is biztonságban házat, hazát, várost!”

Ezt követően Lazók Zoltán polgármester elevenítette fel az 1954. március 20-i alakuló ülés fontosabb történéseit, majd a következőket mondta: „Most 70 évvel később, a mai ünnepi képviselő-testületi ülésen azokat köszöntjük, akik az elmúlt időszakban a legtöbbet tették városunkért, akik személyes példamutatásukkal, a településért végzett munkájukkal, a város életében a közösség javára kifejtett kimagaslóan és tartósan eredményes tevékenységükkel hozzájárultak Oroszlány dinamikus és töretlen fejlődéséhez.”

Az ünnepi gondolatokat követően a Hamvas Béla Gimnázium tanulói, Eichardt Petra és Csillag Regina két fúvós művel színesítették az eseményt, majd Tölgyesi Róbert, Vágsellye alpolgármestere adta át a szlovákiai testvérváros üdvözletét a jubileumi rendezvényen.

Megható pillanatok következtek, Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete "Oroszlány Város Díszpolgára" címet adományozott Dr. Mátics István részére,"Oroszlányért" vésetű aranygyűrűt vehetett át Nagyné Csabai Anna és Forgács József, "Oroszlányért" kitüntető díszoklevelet kapott Dallos Zoltán, Schüller Andrásné és Zajácz Edina.

A kitüntetéseket dr. File Beáta jegyző méltatásait követően Lazók Zoltán polgármester nyújtotta át.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek