Sport
2024. február 26.

Kilenc arany és egy ezüstéremmel tértek haza

Budapesten, a BKV Előre súlyemelő termében rendezték meg szombaton a hagyományos Baczakó Kupát, melyen közel 60 versenyző indult.

Hatalmas nézősereg előtt az OVSK színeiben tízen léptek dobogóra, - hét fiatal és három felnőtt – akik összesen 9 első és 1második helyet szereztek. A fiatalok ismét remekeltek, nem volt olyan versenyző, aki ne javította volna meg a legjobb teljesítményét. A felnőtteknél ketten érték el azt a szintet, amellyel részt vehetnek a kiemelt versenyeken.

Junior eredmények

Vadász Krisztina kölyök korcsoportban a 32 kg-osok között első helyezést ért el. 16 kg-ot szakított és 21 kg-ot lökött, óriási sikert aratva a 9 évesek versenyében.

Vadász Alexandra leány korcsoportban - 10 évesen a 12 évesek között - szintén első lett. A 36 kg-ban 20 kg-ot szakított és 27 kg-ot lökött.

Kelemen Vivien leány korcsoportban 36 kg-os testsúllyal, a 40 kg-ban versenyezve első helyezett lett. Ő is megjavította az egyéni legjobb teljesítményét. 11 évesen 15 kg-ot szakított és 18 kg-ot lökött, minden gyakorlata szépen sikerült.

Németh Rudolf 11 évesen hű maradt ömagához, élete 11. versenyén is nyert a 71 kg-os súlycsoportban. 41 kg-ot szakított és 51 kg-ot lökött.

Krasznay Levente 14 évesen a serdülők között szintén első helyet szerzett. 45 kg-ot szakított és 58 kg-ot lökött a 73 kg-os súlycsoportban.

Végh Koppány 14 éves serdülő fiú 81 kg-ban minden gyakorlatát teljesítve második helyezést ért el. 45 kg-ot szakított és 61 kg-ot lökött, megjavítva eddigi legjobb teljesítményét.

Boros Balázs 16 évesen az ifjúsági 85 kg-ban első helyet szerzett. Balázs Budapesten kollégiumba tanul, Csengeri Kálmán segíti az edzéseit.

Felnőtt eredmények

Banyó Gabriella 64 kg-ban 50 kg-ot szakított és 60 kg-ot lökött, mellyel első helyet szerzett.

Hraskó Martin 77 kg-ban teljesítette a szintet. 85 kg-ot szakított és 112 kg-ot lökött, így első helyen zárt.

Homoki Gergely a 96 kg-os súlycsoportban 105 kg-ot szakított és 125 kg-ot lökött. Ő is első lett és teljesítette a szintet, úgy hogy némileg elmaradt a legjobb eredményétől.

„Összességében nagyszerű teljesítményt értünk el. Gratulálok a versenyzőinknek, és köszönöm a kollégáim, valamint a szülők odaadó munkáját, segítőkészségét!” – nyilatkozta a versenyt követően Bagócs János edző.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek