Sport
2024. február 22.

Kosaras vendég

Árva-File Balázs, az MVM-OSE Lions kosárlabdacsapatának fiatal tehetsége volt a vendége a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár „Csevegj velem!” című műsorának szerda délután.

A 19 éves, 200 cm magas fiatalemberrel Bereczki Béláné rendezvényszervező beszélgetett.

A vendég felidézte születésének történetét, gyermekkorát, iskolai élményeit, beszélt a családhoz való ragaszkodásáról.

Már kiskorában meghatározó volt számára a sport, kiemelten a kosárlabda. Természetesen Oroszlányban kezdte elsajátítani a sportágat, de további fejlődése érdekébe 2019-ben Pécsre, a Rátgéber Akadémiához igazolt. Tehetségének és adottságainak köszönhetően innen egyes út vezetett számára a magyar utánpótlás válogatottba, ahol az U16 csapatkapitányaként Bulgáriában torna győztes lett. A 2020/2021-es bajnokság során a kadett fiúknál ezüstérmet szerzett, beválasztották az országos döntő All Star csapatába, majd a juniorokkal bajnoki címet ünnepelhetett.

Ez idő alatt tanulmányait a pécsi Babits Mihály Gimnáziumában végezte.

Négy év után hazatért Oroszlányba, és immár az első osztályban szereplő helyi felnőtt kosárlabdacsapatot erősíti. A sport mellett folytatja tanulmányait, a Testnevelési Főiskola kosárlabda edzői szakára jár.

A kellemes ankét végén a szimpatikus vendég beszélt hosszú távú terveiről is: „Ha befejezem az aktív sportot, szeretnék egy jó csapatnál, jó edző lenni. Ha el is sodor innen az élet, sosem fogom elfelejteni Oroszlányt!”


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek