Sport
2024. január 28.

Danyi Zoltán emlékverseny

Második alkalommal rendezték meg szombaton délután az oroszlányi ökölvívó teremben a Danyi Zoltán emlékversenyt, mely egyperces néma tiszteletadással kezdődött.

A bokszrendezvényt Lazók Zoltán polgármester nyitotta meg, akinek családjában is volt egykoron ökölvívó, Lazók Károly személyében.

"A torna az egykori tehetséges kisváltósúlyú oroszlányi bokszoló, Danyi Zoltán nevét viseli, de a nagy elődök által kivívott tekintély is megköveteli, hogy méltó házigazdája legyen a város a rendezvénynek. A teljesség igénye nélkül csak néhány név, akik sokat tettek azért, hogy ökölvívó sikereik mellett az idén 70 éves Oroszlány város hírnevét is öregbítsék: Tóth László, Hideg Szilveszter, Bakos János, Kovács "Vipera" Attila, Molnár Tibor, Oláh Miklós és nem utolsó sorban Danyi József, aki hosszú évek óta második apaként készíti fel a helyi bunyós gyerekeket. Ezt a termet, és a nemzetközi versenyekre is alkalmas mobil küzdőteret 2016 februárjában adtuk át. Bíztunk abban, hogy a fejlesztésnek köszönhetően egyre több fiatal látogatja majd az edzéseket, leli örömét bokszban, vezeti le feszültségét a sportban. Úgy gondolom, hogy az előzetes várakozások beigazolódtak! Ennek eredménye, hogy a mai versenyen, a 8 és 16 éves korosztályok között, 10 ifjú oroszlányi ökölvívó lép majd a ringbe" – mondta a polgármester.

A rangos emlékversenyre több nagyvárosból – Balatonfüred, Budapest, Dunaújváros, Paks, Székesfehérvár, Tata, Tatabánya – is érkeztek ifjú ökölvívók. A helyiekkel együtt 22 páros, vagyis 44 bunyós lépett a kötelek közé.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek