Hír
2023. december 24.

Adventzáró

December 23-án este véget ért a VIII. Oroszlányi Adventi Kulturális Programsorozat a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

Kovács Anna "Adventi dalok jazz köntösben" című műsora nyitotta a programok sorát- a zord időjárás miatt - a kamarateremben, majd a Szenior Örömtánc csoport tagjai életvidám, könnyed táncokkal kedveskedtet az érdeklődőknek.

Ezt követően került sor az I. Oroszlányi karácsonyfa díszítő verseny díjátadójára. A versenyt december elején hirdette meg az Oroszlány Barátainak Köre, s biztatta díszek készítésére, közös díszítésre a városi csoportokat, kollektívákat, intézményeket. A díszítés után 2 hét közönségszavazás következett. December 20-ig összesen 850-en adták le szavazatukat a nekik legjobban tetsző „Jézuskára”. 310 szavazatot kapott a Hunyadi Mátyás Általános Iskola természetbarát fája, őket követte 246 szavazattal a Veolia Cseppecske nevet viselő fenyője. A Szociális Szolgálat által díszített AdvenTeam lett a harmadik 175 szavazattal, de tőlük nem sokkal maradtak le a TSZC Eötvös Lóránd Szakképző Iskola lányai, akik iskolájuk színét, a piros-feketét választották dekorációnak, végül a Víztorony Rádió kék-sárga fája következett.

Versenyen kívül díszített egy nagyon kedves és kreatív örökzöldet a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár.

A Szent Borbála téren feldíszített fák gyönyörködtető látványt nyújtottak a hóesésben. A szervezők bíznak benne, hogy az idei kezdeményezés után jövőre még több, még szebb tűlevelű kerül majd ki a város főterére advent időszakában.

Az esemény zárásaként a csákvári Gyémánt Gospel szívet melengető karácsonyi énekeket adott elő.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek