Sport
2023. November 20.

Négy versenyző, négy helyezés

Nyíregyházán rendezték meg az idei női és férfi felnőtt súlyemelő Országos Bajnokságot.

A helyszín és a rendezés kiváló volt, sok nézővel és a hazai súlyemelő elit részvételével. Oroszlányról négyen jutottak a legjobbak közé.

Zolnai Lénárt 16 évesen már másodszor lett felnőtt Országos Bajnok. Lénárd sérülés után vett részt a versenyen, de így sem kellett megerőltetni magát. 7 kg-mal utasította maga mögé a felnőtteket az ifjúsági korú versenyző a 61 kg-os súlycsoportban. 183 kg-os összetett teljesítménnyel nyerte a bajnokságot.

Homoki Gergely felnőttként 7 kg-ot javított eddigi legjobb teljesítményén. A 96 kg-os súlycsoportban 112 kg-ot szakított és 132 kg-ot lökött, 244 kg-os összetettel a negyedik helyezést szerezte meg.

Kalamár Krisztián a 109 kg-os súlycsoportban hatalmas taktikai küzdelem és combsérülés közepette második helyezést ért el, úgy, hogy szakítás után még a harmadik volt, de lökésben ledolgozta hátrányát a második helyért. 128 kg-ot szakított és 161 kg-ot lökött, összetettben 289 kg-ot teljesített.

Egy hölgy is részt vett OVSK színekben. Dr. Rádi Mariann a 64 kg-os súlycsoportban harmadik helyezett lett. Szintén a jó teljesítménynek, és a jó taktikázásnak köszönhetően 61 kg-ot szakított és 75 kg-ot lökött, összetettben 136 kg-ot emelt.

„A négy versenyzőnk között volt első, második, harmadik és negyedik helyezett. Összességében nagyon meg vagyok elégedve a csapatommal, köszönöm a segítőimnek és gratulálok a versenyzőknek!” – nyilatkozta Bagócs János, az OVSK edzője.

A legközelebbi verseny december 9-én az Országos Csapat Bajnokság döntője lesz, melyet Oroszlányban rendeznek.


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek