Kék hírek
2023. November 03.

Rablás elkövetőinek kezén kattantak a bilincsek

Az oroszlányi rendőrök elfogták azt a két 19 éves férfit, akik megfenyegették a sértetteket, hogy az értékeiket adják át nekik, amit azok meg is tettek. A két elkövetőt alig fél nap alatt elfogták és őrizetbe vették.

Október 30-án, 21 óra 45 perckor Oroszlány egyik hétvégi házas övezetében sétált két férfi, amikor találkoztak két 19 éves férfival. A beszélgetés rövid volt és lényegre törő. A pénzük és értékeik átadását követelték. A megfélemlítettek átadták a náluk lévő telefont és powerbankot, valamint egyikük sapkáját is. A megpróbáltatások itt nem értek véget. A sértettek ugyan sietősen távoztak, de a támadók követték őket. A szállásukig mentek utánuk, út közben pedig azt akarták, hogy hozzanak ki onnan mosóport és mosogatószert, amit el tudnak adni. Ekkor egyikük egy kést vett elő, hogy akaratukat nyomatékosítsák. A két férfi a szobájába menekült, aminek ajtaján egy ideig dörömböltek a rablók, majd távoztak.

A sértettek azonnal bejelentést tettek. Az oroszlányi rendőrök a meghallgatásuk után már részletes információval rendelkeztek az elkövetőkről. A járőrök október 31-én 0 óra 40 perc körül a sértetteket vitték a rendőrkapitányságra, amikor meglátták az elkövetőket. A rendőrautót látva elszaladtak, de egyiküket elfogták. S. Renátónál az egyik elrabolt tárgyat megtalálták. Őt előállították a rendőrkapitányságra. Társa sem maradt sokáig szabadlábon, őt 14 óra után nem sokkal fogták el. Ny. László egy ruhásszekrénybe bújt el a rendőrök elől. A két elkövető ellen felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult eljárás. Az oroszlányi rendőrök őrizetbe vették őket és kezdeményezték, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.

Forrás: police.hu

Fotó: illusztráció


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek