Hír
2023. november 02.

Az elhunytakra emlékeztek

Oroszlányban több évtizede hagyomány, hogy az önkormányzat és a városlakók közösen emlékeznek halottaikra.

Halottak napja alkalmából istentisztelettel és közös gyetyagyújtással tartottak megemlékezést szerda délután a városi temetőben.

Karap Diána emlékező beszédében kiemelte: „November 1-ét írunk. Ezt a napot szenteljük elhunyt szeretteinknek, és a városunk halottaira való emlékezésre. Sokunknak bányász felmenői vannak, akik életüket áldozták a barna és fekete aranyért. Oroszlányban különösen fontos, hogy rájuk is emlékezzünk! Mindenszentek ünnepe és halottak napja fontos üzenetet hordoz, amire érdemes odafigyelnünk. Bárcsak tudnánk igazán, mélyen összetartozó emberek lenni az odaátra költözöttekkel, és az idelent maradottakkal egyaránt. Amikor meghalunk, nem az marad utánunk, amit a síremlékünkre vésnek, hanem az, amit mások életébe szőttünk. Ma gyertyát gyújtunk. Égjenek a gyertyák azokért, akik már a szívünkben, de velünk vannak!”

A megható gondolatokat követően Farkas Etelka evangélikus lelkész és Kutschi András római katolikus prépost tartott ökumenikus istentiszteletet, majd Péter Dániel Reményik Sándor: Halottak napja című versét szavalta el.

Végezetül a Bányász Himnusz után gyertyagyújtással zárult a megemlékezés elhunyt szeretteink közös emlékhelyénél.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek