Sport
2023. augusztus 19.

Kezdődik az atlétikai világbajnokság

Augusztus 19. és 27. között 202 ország több mint 2100 versenyzője méri össze az erejét Budapesten. Az atlétikai szuperhőseinek heroikus küzdelmeket és talán több új világcsúcsokat is ígérő versengését számos látványos elem teszi majd teljessé.

A szervezők több érdekességgel is készülnek a világbajnokságra, az egyik ilyen az az impozáns, 14 LED kijelzőből álló kapu, amelyen keresztül mutatják majd be a pályára lépő kiválóságokat. A sportolókat azonban nem versenyszituációban, hanem a személyiségükre jellemző gesztusokkal mutatják majd be, márpedig hasonló felvezetésre korábban még nem volt példa az atlétikai vb-k történetében.

A versenyek alatt a vb kabalafigurája, vagyis Youhuu, a rackajuh is kiemelt szerepet fog kapni, így vélhetően a legváratlanabb pillanatokban számíthatnak szórakoztató vagy éppen akrobatikus elemekkel tarkított jelenetekre a stadionban résztvevők. A vb programeleme lesz még, hogy a műsorszámok között élőzenekar játszik majd, illetve egy mozgó DJ fog a nézők között járkálni, és kiváló zenét szolgáltatni.

Egyedülálló lesz a vb abban a tekintetben is, hogy az éremátadás a stadionon kívül, a sportparkban, a medálplázában lesz, ahol egész napos programmal, élő koncertekkel szórakoztatják majd a nézőket.Többek között fellép majd a Margaret Island, Lotfi Begi, a Hősök, Ivan & The Parazol, a Parno Graszt és Yamina is. Ezen kívül a sportparkban különféle aktivitások is várják az érdeklődőket, többek között az atlétika legalapvetőbb számait is ki lehet próbálni.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek