Hír
2023. augusztus 08.

Mire fordították eddig képviselőink a keretüket?

2023-ban – a Covid járvány miatti 3 év kihagyás után - ismét lehetőségük van az önkormányzati képviselőknek és a polgármesternek arra, hogy felhasználják képviselői keretüket, amelynek összege képviselőnként évi 1,5 millió forint. Ezt az összeget szabadon költhetik el körzetükben vagy a városban olyan tervekre, amelyekre az önkormányzat költségvetése nem biztosít forrást.

Megkérdeztük, hogy eddig mire fordították keretüket?

Hamarosan elkészül a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermének klimatizálása, amely a képviselők összefogásával, képviselőnként 150.000 forintos összegből valósul meg. A kezdeményezéshez Lazók Zoltán, Rajnai Gábor, Babai János, Baráth Domonkos, Gyuga Mihály, Kontschán Flórián Jenő, Molnár István, Papp Péter, Sólyom Jöran és Székely Antal csatlakozott.

Szintén összefogásból tudja beszerezni a Falu Hagyományőrző Egyesület a Falunapi rendezvénysátrat, amelyhez 200-200 ezer forint támogatási összeggel járult hozzá Rajnai Gábor, Gyuga Mihály, Molnár István és Papp Péter.

Három képviselő egy-egy nagyobb projekt megvalósítását fedezi képviselői keretéből:

  • Kontschán Flórián Jenő 1.350.000 forintos támogatásából a Kertalja utcai játszótér és labdapálya újul meg (javítási, korszerűsítési munkálatok elvégzése és új játszóeszközök beszerzése is belefér a keretbe).
  • Szanyi Gábor a Borbálai Óvoda Gyermekeink Egészségéért Környezetünk Védelméért Alapítványát támogatta, amelyet kültéri játszóeszközök beszerzésére, ezek telepítési költségére és bevizsgálási díjára fordítanak.
  • Vargáné Vojnár Katalin a volt Tropical szórakozóhellyel szembeni zöldterületen egy darab kombinált hintaállvány és hulladékgyűjtő edényzet telepítését támogatta 1.493.000 Ft-ból, keretének szinte teljes felhasználásával.

Lazók Zoltán a Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítványon keresztül járult hozzá a Hunyadi Mátyás Általános Iskola előtt álló, megrongált öko-tábla helyreállítási költségeihez 150.000 forintnyi összeggel.

Rajnai Gábor 351.000 forintból a Táncsics udvar 8-9-12-13-14-20-21 számú társasházak hátsó bejárati ajtajához mozgásérzékelő reflektorok felszerelését, valamint a 8-9-12-13 szám alatti lépcsőházak első bejárataihoz mozgásérzékelő lámpák felszerelését finanszírozta. Ezenkívül a MÉF Ments Életet a Focival Családsegítő Alapítvány Sütinap megrendezését ugrálóvár bérlésével segítette elő, 50.000 forint értékben.

Babai János 100.000 forinttal támogatta az Oroszlányi Szabadidő Egyesület Ökölvívó Szakosztályának sporteszköz beszerzését, valamint 150.000 forinttal járult hozzá az Oroszlányi Meseliget Óvodásokért Alapítvány játszóeszközeinek beszerzéséhez.

A települési képviselőknek 2023. szeptember 30-ig van lehetőségük felhasználni a rendelkezésükre bocsátott keretet. A későbbiekben a beszámolónkig még fennmaradt összegek felhasználásáról is tájékoztatást adunk.

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek