Hír
2023. július 10.

Tehetséges fiatalok vették birtokba a Pajtát

A Szlovák Tájházban zajlott a hagyományos Pajtafesztivál július 8-án.

Az Oroszlány Barátainak Köre szervezésében az idén is megnyitott a Pajtakiállítás, az udvari színpadon koncertek és tánc, a féltető alatt bográcsos paprikás krumpli és frissen sütött lángos várta a faluba látogatókat.

A hétvégi rendezvény tematikája a fiatal tehetségekre épült. A szervezők arra hívták fel a figyelmet, hogy a civilek feladata és felelőssége egyrészt teret adni a fiataloknak, hogy kipróbálhassák és megmutathassák tehetségüket, másrészt támogatni és motiválni őket, hogy a művésszé válás útját ne adják fel.

A fesztivált Rajnai Gábor alpolgármester nyitotta meg, aki beszélt a fiatalok és az oktatás aktualitásáról, továbbá elmondta, hogy egy önkormányzat nem tekinthet másképp a fiatal generációra, mint a legfontosabb humán tőkére a város életében.

A Pajtakiállításon Kristyák Vivien, a Hamvas Béla Gimnázium korábbi, a Mod’Art divatiskola jelenlegi tanulójának rajzait csodálhatták meg a nézők. A tárlatot Radványiné Varga Andrea, a gimnázium igazgatója ajánlotta a jelenlevőknek.

A fellépők közül előbb a táncé volt a főszerep, ahol a Bránicka Szlovák Gyermek Néptáncegyüttessel táncolt a közönség, majd fokozatosan a zene vette át az irányítást: Kovács Anna új, Oroszlánynak még ismeretlen oldaláról mutatkozott meg, tangóharmonikát ragadott és magyar nótákat énekelt a közönséggel együtt.

Ezt követte a KaDarka társulat bemutatója, végül két fiatal duó mutatkozott be a Peron Music ajánlásával: a Maekshift Duo és a Quack Zenekar is nagy-nagy sikert aratott és biztosan nem először léptek fel Oroszlányban.

A rendezvényen készült fotógaléria itt látható:
https://oroszlany.hu/media/fototar/2023/07/08/pajtafesztival


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek