Hír
2023. július 05.

Egyévesek az új rendszámok

2022. július 1-től új, alapesetben 4 betűből és 3 számból álló rendszámokat vezettek be Magyarországon, így Komárom-Esztergom vármegyében is.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal 2022. július 1-e és 2023. június 30-a 14.608 db új típusú rendszámot adott át. Egy év alatt egyéni és egyedi rendszámot 176-an igényeltek, míg zöld rendszámból 431 darabot vettek át a vármegye kormányablakaiban.

A korábbi, három betű és három szám alkotta forgalmi rendszámot bárki lecserélheti az ország bármelyik kormányablakában az új formátumú rendszámra, melynek igénylésekor 8.500.-Ft-os szolgáltatási díjat szükséges fizetni. A rendszámcserekor új forgalmi engedélyre is szükség van, melynek illetéke 6.000.-Ft és szintén a kormányablakban intézhető. Az ügyintézéshez a régi forgalmi engedély és a korábbi forgalmi rendszám leadása szükséges ahhoz, hogy a helyszínen átvehető legyen az új forgalmi engedély és a rendszám is.

Fontos tudnivaló, hogy a rendszámcserét a biztosítónál is jelezni kell, valamint a régi szélvédő matrica helyett is új felragasztására van szükség, amit a kormányablakok munkatársai az új rendszámhoz mellékelnek.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek