Sport
2023. June 26.

Hat aranyérem, egy ezüstérem

Szombaton az OVSK rendezésében területi minősítő súlyemelő versenyt tartottak Oroszlányban.

A versenyen a hazai klub hét sportolóval vett részt, de érkeztek indulók Kisbérről, Szombathelyről és Székesfehérvárról is.

A színvonalasan megrendezett súlyemelőversenyen több egyéni csúcs is született. A verseny a célját beváltotta, hiszen minősítési szintek megszerzését és egyéni teljesítmények javítását tűzte ki.

Németh Rudolf fiú korcsoportban, - a 10 éveseknél - 67 kg-ban első helyezést szerzett szép versenyzéssel.

A serdülő fiúk között Zolnai Rajmund 45 kg-ban 34 kg-ot szakított és 46 kg-ot lökött, összetettben 80 kg-os egyéni csúccsal első helyen végzett.

Végh Koppány szintén egyéni csúccsal, 80 kg-os összetett csúccsal első helyezett lett.

A felnőtteknél Miczkó Tamás első versenyén 65 kg-ot szakított és 90 kg-ot lökött a 89 kg-os súlycsoportban, amivel második helyezést ért el.

Iffi Tamás, szintén 89 kg-ban 90 kg-ot szakított és 120 kg-ot lökött, mellyel első helyezést szerzett.

Kalmár Krisztián 109 kg-ban 120 kg-ot szakított és 155 kg-ot lökött. Nem csoda, hogy szintén első lett egyéni csúccsal, 275 kg-os összteljesítménnyel.

Oroszlányi színekben egy női versenyző indult. Varga Virág az 55 kg-os súlycsoportban a felnőttek között szintén nem talált legyőzőre. 60 kg-ot szakított és 71 kg-ot lökött. Teljesítménye azért is nagyon értékes, mert szülés után mindössze hat hete tért vissza, és eredménye országos viszonylatban a harmadik legjobb a súlycsoportjában.

„Az eredményekkel meg vagyok elégedve, gratulálok a versenyzőinknek! Köszönöm a bíróknak, Benedek Jánosnak, Bódis Szabó Katinkának, Nagy Ferencnek és nem utolsósorban Mikhel Eszternek az önzetlen közreműködést” – nyilatkozta Bagócs János edző.


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek