Hír
2023. június 08.

Hunyadi gála

Nyárest verssel, dallal, muzsikával címmel gálaműsort szervezett szerdán a Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében megtartott eseményen Fehérvári Mónika igazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük Lazók Zoltán polgármestert.

„Amikor azt a szót halljuk, hogy tehetség, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez egy isteni ajándék, ami csak a különlegesen szerencsés csillagzat alatt született gyermekeknek jár. Biztos előnnyel indulnak és garantált siker vár rájuk egész életükben. Irigykedve gondolhatjuk: milyen jó nekik, hiszen a sors kegyeltjei. Azok a diákok, akiket néhány perc múlva felszólítok a színpadra, kétségkívül tehetségesek valamiben. Ugyanakkor már megtapasztalták, hogy nem adják ingyen a sikert még az oly tehetségeseknek sem. Bizony kell a tehetséget ápolni, gyakorolni, tanulni, és lemondani bizonyos dolgokról, például egy játékidőről, vagy számítógépezésről. Ők már tudják, hogy az igazi teljesítményt csak komoly erőfeszítéssel lehet elérni. Sőt még az eltökéltség sem elég, több kell. Kell a jó pedagógus, a kiváló edző, a támogató család. Így a mai gálaműsoron mindenekelőtt azokat a diákokat köszöntöm, akik nem csupán tehetségesek, hanem szorgalmukkal, kitartásukkal mindennap képesek voltak hőn vágyott céljaikért tenni a dolgukat, s így érték el sikereiket. Velük együtt pedig köszöntöm azokat a kiváló kollégáimat, akik igazi példaképek, lelkesedésük sugárzó, magával ragadja a gyerekeket, s ez már önmagában is motiváló erővel bír” – mondta az iskola intézményvezetője. A köszöntő után évfolyamonként vonult a színpadra a tanév során kimagasló eredményt elért közel 100 tanuló, hogy Vasi Melindától, az iskolát támogató alapítvány elnökétől átvehesse a Büszkék vagyunk rád! emléktárgyat.

Az ünnepélyes pillanatokat követően kezdetét vette a gálaműsor, melyet Varga Katalin tanárnő állított össze. Sorra követték egymást a remek produkciók. Hallható volt négykezes zongoramű, vers, ének, hegedű és gitár muzsika, majd zárásként egy fergeteges polka tánc.

A rendezvény egy jelképes álombeli utazás volt, melyen közreműködtek kicsik és nagyok, jelenlegi és volt Hunyadis tanulók.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek