Kék hírek
2023. May 25.

Pályaorientációs Police Café Oroszlányban

Ötödik alkalommal, újabb résztvevőkkel volt alkalmuk a rendészeti pályára orientálás lehetőségeiről beszélgetni a Komárom-Esztergom vármegyei rendőröknek. Ezúttal Oroszlányban nyitottak Police Cafét a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban.

Egyre nő azoknak az érintett szakembereknek a száma, akikkel a helyi rendőrök közösen gondolkodhatnak a rendészeti pályaorientáció fontosságáról, lehetőségeiről. A szervezők rendőröket, középiskolásokat, egyetemistákat, tanárokat, polgárőröket, továbbá iskolaigazgatót, újságírót, foglalkoztatási osztályvezetőt és sportegyesületi képviselőt ültettek össze egy négyórás intenzív tapasztalatcserére. A rendezvényt az oroszlányi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője nyitotta meg, háziasszonya pedig hagyományosan dr. Molnár Katalin Police Café képző és moderátor volt.

Egy kis ízelítő a feldolgozott témákból: a fiatal és jelentős mértékben másként gondolkodó és kommunikáló generációk megszólítása; a toborzás és a pályára orientálás különbségei, adekvát színterei, lehetséges módszerei; a rendészeti pálya és a szervezet vonzereje; a felvételi alkalmassági követelmények; a szakembereket a pályán tartani képes humánerőforrás-gazdálkodás; a pedagógiai és szakmai módszertani gazdagság motiváló ereje.

A témagazda szerepeket pedig a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságról érkező Tamási Zsolt, a Körmendi Rendvédelmi Technikumban oktató Németh Attila, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság alapellátó pszichológusaként dolgozó Tőzsér Erzsébet, illetve az oroszlányi rendőrkapitányság igazgatásrendészeti alosztályvezetője, Nyírő Adrienn vállalták.

Most egy kis nyári szünet jön, de a Komárom-Esztergom vármegyeiek szeptemberben iskolakezdéskor folytatják, előreláthatólag Kisbéren.

Forrás: police.hu


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek