Hír
2023. május 22.

Projektegyeztetés Vágsellyén

Május 15-én jelentek meg az Interreg VI-A Magyarország-Szlovákia Együttműködési Program HUSK-2302 pályázati felhívásai.

Az elmúlt héten - a korábban társadalmi egyeztetésre kiadott pályázat felhívás tervezetek alapján - az előre gondolkodás jegyében tartottak projektegyeztetést Vágsellyén, melyen Oroszlány képviseletében Lazók Zoltán polgármester, Dr. Molnár Miléna aljegyző és Imrő János pályázati referens vettek részt.

A projektegyeztetés a „Természeti erőforrások védelme és megóvása”, valamint a „Helyi örökség megőrzése” témakörökben zajlott a felvidéki testvérvárosban.

A témák között várható együttműködési pontok a Haraszthegy zöldinfrastruktúra fejlesztése (pld: futókör, vízelvezetés, pihenőbútorok, stb.), a Malom-tóhoz és vízkezeléséhez kapcsolódó fejlesztési lehetőségek, valamint a Bányászati Múzeum kiszolgáló infrastruktúrájának további fejlesztései terén realizálódhatnak ~300 millió Ft-os projektrészekben gondolkodva.

A testvérvárosi együttműködés ezáltal is tovább mélyülhetne, a pályázati feltételek szerint 5% önrész biztosításával valósulhatnak meg a nyertes fejlesztési projektek.

A pályázatok előkészítésére 2023. augusztus 15-ig van lehetőség, a nyertes projektek megvalósítására 2024-től kezdődően 24 hónap áll rendelkezésre.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek