Hír
2023. május 16.

Illanás

Érdekes kiállítás nyílt hétfőn délután az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

Az oroszlányi születésű Viola Vida (Szedlák Orsolya) 21 darab festményéből álló tárlatát Körtvélyfáy Zoltán közművelődési szakember ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

A kiállítás címe Illanás, mely szóról sok minden eszünkbe juthat. Az elillan, az illékony szavakat gyakran használjuk. Jelen esetben az alkotó igyekezett megfogni egy-egy pillanatot, egy-egy fényjelenséget, érzést.

- Ahogy idősebb leszek, egyre inkább felgyorsul az idő, már egy hónap, egy év szinte észrevétlenül elsuhan, és ez ijesztő. Jó lenne megfogni, megállítani a szép pillanatokat, gyönyörködni bennük, nem elfeledni. A képek nagy része nyaralásokon, utazásokon készült. Talán átadják annak nyugodt, szép hangulatait, a különleges tájakat, amiket láttam. Ehhez, olykor nem is kell messze utazni. A „Fűzfák Majkon”, vagy „A megvilágosodás kapujában” című képeim hazai képek – osztotta meg az amatőr festő gondolatait Körtvélyfáy Zoltán.

Minden művész más és más okból alkot, állít ki. Hiszen ki akarna az íróasztal fióknak dolgozni? De ezen túlmenően valószínű, hogy ez a fajta közlésvágy egy olyan belső kényszer, amely a világ feldolgozásának módja. Ismét az alkotó szavait idézve: „A kiállítás egyik aspektusa egy személyes, és belső tulajdonságom, ami pillanatok alatt elrepít egy-egy unalmas, vagy kellemetlen szituációból a fantáziavilágomba”.

A megnyitót színesítve, Dr. Demetrovics Szilárd Reményik Sándor: Csak így, majd Kányádi Sándor: Folytonosság című versét szavalta el.

A kiállítás 2023. június 6-ig látogatható.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek