Hír
2023. május 10.

Városunk meghatározó munkaadója

A BorgWarner autóipari nagyvállalat két üzletággal van jelen Oroszlányban: a BorgWarner Oroszlány Kft. turbófeltöltőket, míg a BorgWarner Hungary osztóműveket és váltóvezérlő-egységeket gyárt. A két üzletág közel 2000 munkavállalót foglalkoztat.

A BorgWarner Oroszlány Kft. 2000.06.15-én alakult, az első turbófeltöltőt 2001 szeptemberében gyártották le 1200 nm-en. Mára már közel 25.000 nm-re bővült az alapterület, legnagyobb vevője jelenleg a Stellantis, az Audi, a Renault, a BMW és a Volvo.

A turbófeltöltők iránti kereslet várhatóan a jövőben csökkeni fog, aminek kompenzációjaként a gyár folyamatosan bővíti portfólióját újabb termékekkel. A fejlődés és a megújulás jegyében az elkövetkezendő években nem csak a hibrid, de az elektromos autók piacára is be fog törni: néhány éven belül a BMW számára az oroszlányi gyár fogja szállítani a BTM (Battery Thermal Management) nevű terméket. Az alkatrész fő funkciója az akkumulátor ideális hőmérsékleten tartása. Az új termék bevezetésével új technológiák is megjelennek, ilyen az alumínium keményforrasztás, illetve a porfestés. Az új technológiákhoz a jelenlegi kollégák tudásának fejlesztése mellett új munkatársakra is szükség lesz majd.

A BorgWarner Oroszlány Kft. egy másik elektromos termék gyártási jogáért is pályázik, ami a Stellantis-ba épülő High Voltage Coolant Heater. Ez az alkatrész jobb akkumulátorteljesítményt, nagyobb hatótávolságot, gyorsabb töltési sebességet és kényelmes utasklímát biztosít.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek