Hír
2023. május 09.

Oroszlányban is gyűjtenek élelmiszert a rászorulóknak

Május 12-13-án, pénteken és szombaton kerül sor az év eddigi legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójára a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében.

Az egyre növekvő rászorulói igényekre reagálva az Egyesület idén először tavasszal is elindítja a jótékonysági akcióját, amivel az elmúlt évek adventi időszakában rendre 250 ezer kilónyi tartós élelmiszert sikerült összegyűjtenie. Az Élelmiszerbank arra kér mindenkit, hogy a nyár közeledtével is gondoljunk a nehéz sorsú embertársainkra, és a hétvégi vásárláskor a nélkülözők számára is tegyünk egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhatunk le.

"Bár már elmúltak a nagy hidegek, túl vagyunk a januáron és februáron is, amikor a segélykérések tetőzni szoktak, de a megkeresések száma sajnos még mindig nem kezdett el csökkenni. Sőt, egyre többen fordulnak élelmiszercsomagokért az Élelmiszerbankhoz. Az amúgy is magas inflációs adatok közül jócskán kiemelkedik az élelmiszerek drágulása, ami éppen a legszegényebbeket terheli leginkább. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén először tavasszal is a lakosság segítségét kérjük. Reméljük, sokan átérzik majd a helyzet súlyosságát” – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

A Nagy Tavaszi Élelmiszergyűjtésre május 12-13-án, pénteken és szombaton kerül sor az ország 115 településén lévő 200 Tesco – köztük az oroszlányi - és ALDI áruházban, ahol összesen 3000 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat két napon keresztül.

A vásárlók az adományaikkal közvetlenül a környezetükben élő nehéz sorsú embereket segíthetik. Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz.

A kezdeményezéshez csatlakoznak az oroszlányi Önkormányzati Szociális Szolgálat zöld mellényt viselő munkatársai is, akik a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon pénteken 14:00-20:00 óráig, szombaton 8:00-20:00 óráig fogadják az adományokat.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek