Évforduló
2023. május 06.

A magyar sport napja

A magyar sport napját az 1875. május 6-án, a budapesti Szabadság téren megrendezett szabadtéri sportverseny emlékének tiszteletére minden évben május 6-án ünnepeljük.

Az esemény jelentősége, hogy az egy hónappal korábban megalapított, első magyar hivatalos sportklub, a Magyar Athletikai Club (MAC) által szervezett esemény Európa első hivatalos szabadtéri sportversenye volt. A nemzetközi versenysport kiépülésében, és az ókori olimpiai játékok modernkori újjáélesztésében egyaránt aktívan kivettük a részünket, majd az első, 1896-os olimpiai játékoktól kezdve napjainkig kiemelkedően sikeresek vagyunk a nemzetek között.

A sport egy olyan erő, ami gyakran egyedüliként tudja egyesíteni az embereket társadalmi, politikai, vallási, vagy kulturális hátterüktől függetlenül. Erre az egységre nagy szükség van napjainkban.

Akár a nagy elődökre gondolunk a mai napon, akár az aktív sportolóinkra, egy dolog mindannyiukban közös, ez pedig a kitartás és a küzdeni tudás. Ezekre az értékekre építhetünk a mostani nehéz helyzetben és a jövőben is!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek