Önkormányzat
2023. május 04.

Lezárult a projekt

Oroszlány Város Önkormányzata 299.999.000 Ft-os támogatást nyert el a TOP-4.3.1-16-KO1-2017-00001 azonosító számú projekt megvalósításához.

A projekt keretében megújult a Petőfi udvar 4-5.bérlakástömb, a Petőfi Sándor utca 7. földszinti bérlakás, a Fürst Sándor és Irinyi János utcák szakaszai, ahol buszmegálló felépítmények is kialakításra kerültek. Kapcsolódó beruházásként a Havasi Márton utca fejlesztése is megtörtént önkormányzati forrásból, így teljes körűen megújultak a Hunyadi Mátyás Általános Iskolába és a városi bölcsődébe vezető útszakaszok.

Három ponton is bővült a városi kamerarendszer, a Móricz Zsigmond u. 4. számú épületben egy szociális bérlakás, valamint egy szolgálati lakás került kialakításra, továbbá az épület teljes körű energetikai fejlesztése, tetőcseréje és a nyílászárók cseréje is megvalósult.

A Szeptember 6. utcai játszótéren az új játszóeszközök mellett a labdapálya aszfalt burkolatot és palánkrendszert kapott.

A „Lakhatási feltételek és a környezet állapotának javítása Oroszlányban” című projekt célja az Oroszlány területén található szegregált lakókörülmények között élők életfeltételeinek javítása, integrált lakókörnyezetbe történő visszailleszkedésük elősegítése volt. Ehhez kapcsolódóan a Német- és Nyíres dűlőkben élők életkörülményeinek felmérését végezték el az Önkormányzati Szociális Szolgálat munkatársai, majd ennek eredményeképpen bevonták a projektbe a részvételi szándékot mutató lakókat.

A projekt a Széchenyi2020 program keretében az Európai Unió támogatásával valósult meg 2019 márciusa és 2023 áprilisa közötti időszakban.

Oroszlány Város Önkormányzata mintegy 300 millió Ft saját erővel egészítette ki az elnyert 299.999.000 Ft támogatási összeget.

A projektről bővebb információt a lakhatasi-feltetelek-es-a-kornyezet-allapotanak-javitasa-oroszlanyban oldalon olvashatnak.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek