Hír
2023. május 02.

Oroszlányi majális

A hagyományokat követve, az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar ébresztette a város lakóit a munka ünnepén, térzenét adva a település több pontján.

Az egész nap folyamán a kecskédi reptéren sétarepüléssel, műrepüléssel, katonai toborzósátorral, lövészettel, gyermekjátszóval, kézművesekkel, Süsüvel és sok meglepetéssel várt mindenkit a Legendák a levegőben csapata.

A katolikus templomnál tűzoltóautó bemutató, rajzverseny, gyermekfoglalkozások és ugrálóvár várta a legkisebbeket.

Igazi tavaszi idő és színvonalas programok fogadták mindazokat, akik délután kilátogattak a Szent Borbála téren rendezett városi majális eseményeire, melyeket a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezett.

A szabadtéri színpadon elsőként a Bergengóc Zenegóc együttes műsora várta a gyerekeket, majd az EMeRTon-díjas énekes, Delhusa Gjon adott koncertet 50 éves pályafutásának legnagyobb slágereit – Ez az utolsó tánc, Csak fújt közben a szél, Kicsordul majd a szívem, Nika se perimeno - előadva, melyet a teret betöltő közönség vele együtt énekelt.

Közben működött a gyermek bütykölde, a kis autópálya, a légvár, a felnőtteket a könyvvásárban böngészhettek, sült a kürtőskalács, a lángos.

A művelődési ház kiállítótermében a „Tárgyaink tükrében” című tárlat megnyitójával kezdetét vette az öt napon át tartó XXV. Civileké a Ház programsorozat. A több helyi civil szervezet tárgyait bemutató kiállítást Székely Antal, a Humán Bizottság elnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Záró programként a Z’Zi Labor frontembere, Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus lépett színpadra.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek