Évforduló
2023. április 24.

A rendőrség napja

1992-től Szent György napján, április 24-én rendezik meg Magyarországon „A rendőrség napját”, mely a hivatásos állomány számára munkaszüneti nap.

A rendőri munka felelősségteljes hivatás. A Rendőrség munkatársai hazánk egész területén, az év minden napján, időt és energiát nem kímélve biztonságunk érdekében dolgoznak azért, hogy gyermekeink, szüleink és mi magunk is biztonságban élhessünk hazánkban.

Sárkányölő Szent György évszázadokon át a lovagok, fegyverkovácsok, lovas katonák és a vándorlegények patrónusa volt. A jelenben a cserkészeké és a rendőröké.

Szent György (270 körül – 303. április 23.) római kori katona és keresztény mártír volt. Szentté avatását a legtöbb keresztény egyház elismeri; egyike a leghíresebb katonai szenteknek. Leginkább a sárkányt legyőző lovag képében ismert, emellett több ország és város védőszentjeként is tisztelik. Egyike a tizennégy segítőszentnek.

A György-legenda azt a keresztény meggyőződést fejezi ki, hogy a hit megszünteti a démonok uralmát, és a gonoszt minden alakjában legyőzi.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek