Hír
2023. április 23.

Városlakók vetélkedtek

Oroszlány, a mi városunk! címmel szervezett helytörténeti vetélkedőt szombaton délelőtt a Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezete a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében.

A játékos vetélkedőn résztvevő városi civil szervezetek és intézmények csapatainak különböző feladványokban, például totóban, térképismeretben, képkirakóban kellett bizonyítaniuk felkészültségüket, valamint az időrend, az anagramma és a kakukktojás kérdéscsoporttal is meg kellett küzdeniük.

Nagy figyelmet és kreativitást kívánt a Most mutasd meg! feladat, melyen Oroszlányhoz köthető foglalkozásokat, rendezvényeket kellett elmutogatni a versenyzőknek, továbbá a Sportoljunk! feladvány, ahol mozaik képekből helyi sportolókat kellett felismerni.

A zsűri elnöke, Járfás Mihály István, földrajz-történelem szakos tanár elmondta, hogy igyekeztek úgy összeállítani a 11 feladatsort, hogy Oroszlány múltja és jelene egyaránt szerepet kapjon.

A győzelemért 6 társaság szállt versenybe. Első helyen a „Pacsirták” (Szíjj Irma Kamarakórus), másodikon a „Benedek” (Benedek Elek EGYMI), míg harmadik helyen a „Betonosok” (Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Központ) csapata végzett.

Az egész délelőttöt betöltő, színvonalas vetélkedő résztvevői oklevéllel, emléklappal és értékes könyveket tartalmazó ajándékcsomaggal térhettek haza.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek