Önkormányzat
2023. március 31.

Elköszönt a kapitány

A tegnapi képviselő-testületi ülés megkezdése előtt Lazók Zoltán polgármester tájékoztatta a képviselőket és az ülést figyelemmel kísérőket, hogy 2023. április 1. napjától személyi változás lesz az Oroszlányi Rendőrkapitányság élén.

Dr. Bolehradsky Szilveszter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos másfél év után távozik. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó öt település - Kecskéd, Bokod, Dad, Kömlőd és Szákszend - lakosságának, a települések vezetőinek teljes elégedettségét és támogatását elnyerte szolgálati ideje alatt. A polgármester emléklappal köszönte meg a város érdekében végzett munkáját. Helyét Hufnágel Ákos rendőr alezredes veszi át.

Ezt követően tájékoztató hangzott el a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, majd elfogadták a temetőről és a temetkezési tevékenységről szóló rendeletet, a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól szóló önkormányzati rendeletet módosítását.

Hosszas vita és nagy felháborodás előzte meg a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola, az Oroszlányi József Attila Általános Iskola, a Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat és a Hamvas Béla Gimnázium átszervezésével kapcsolatos döntések véleményezését. A Tatabányai Tankerület által javasolt intézkedéseket – mind a négy intézmény esetében – a képviselő-testület határozottan elutasította.

A továbbiakban elfogadták az OSE Lions Sport Nonprofit Kft. és az Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság 2022. évi pénzügyi és szakmai beszámolóját, jóváhagyták 2023. évi támogatási szerződésüket.

Szintén elfogadták az Önkormányzati Szociális Szolgálat személyes gondoskodást nyújtó szolgáltatásokról szóló 2022. évi beszámolóját, Oroszlány Város Óvodáiba történő beiratkozási időpontokat és az óvodai körzethatárokat, az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal 2022. évi munkájáról szóló tájékoztatót, majd megvitatták a Digitális Tudásközpont üzemeltetésével kapcsolatos szerződéseket.

Az utolsó előtti előterjesztésben a képviselők döntést hoztak önkormányzati ingatlanvagyonnal kapcsolatosan, majd a kérdések, interpellációk napirenddel zárult az ülés.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek