Hír
2023. március 21.

Megújult a borbálai játszótér

Március 20-ától ismét birtokba vehették kicsik és nagyok a megszépült borbálai játszóteret, amelynek fejlesztése a „Lakhatási feltételek és a környezet állapotának javítása Oroszlányban” című projekt keretében valósult meg, több más fejlesztéssel együtt.

A kivitelezést nyílt közbeszerzési eljárás során a Faberland Kft. nyerte el, akik a beruházás során egy napvitorlás homokozót, 3,5 méteres kötélpiramist, fészek-, kör-, és mérleghintákat, egyensúlyozó hatszöget, fa ácsolatú gyermekarénát is telepítettek. A korábban füves közösségi térből pedig egy aszfaltozott, 36,5 X 18,5 méteres labdapályát építettek ki, kapukkal és egy 1,1 méter magas, időjárás és hőálló palánkrendszerrel.

A projektnek köszönhetően nemcsak számos új eszköz kapott helyett a régi, jellemzően fa játékelemek között, de lecserélték az elhasználódott padokat, illetve kiegészítették azokat továbbiakkal, valamint hulladékgyűjtőket helyeztek el a padok mellett, biciklitárolókat a bejáratoknál és kialakítottak egy ivó kutat is, hogy még inkább komfortossá tegyék a megújult játszóteret.

Korábban hiányoztak az 1-3 éves korú gyermekek játszóeszközei, ezeknek pótlása is indokolt volt már, ahogyan a kisgyermekes, babakocsival közlekedő családok számára egy járófelület kialakítása is.

Összességében egy nagyon jól átgondolt és megvalósított fejlesztésen van túl Borbála városrész egyetlen játszótere.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek