Hír
2023. március 11.

A hölgy egy kissé bogaras

Pénteken rendezték meg az „Én Zeném” sorozat újabb előadását a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

A címben szereplő érdekes jelzőt a meghívott vendég Karap Diána, a Körúti Színház színésznője, az Oroszlányi Városi Televízió szerkesztő-műsorvezetője „biggyesztette” magára, akivel Körtvélyfáy Zoltán, a program ötletgazdája beszélgetett.

Az előadó elmesélte életútját, szakmai pályafutását, amikhez kapcsolódva kedvenc dalait is bemutatta.

Diána Miskolcon született, majd Mádon nevelkedett. Gyermekkora óta a zene a mindene. Mindig szólt a zene otthon, az autóban, kint a szőlőben a kisrádión. A vasárnapi húsleves mellett, a „Jó ebédhez szól a nóta”műsort hallgatta, innen ered a magyar nótákhoz, operettekhez való érdeklődése. 7 évesen már társastáncot tanult, melyet néptánc, mazsorett és a színjátszás követte.

A középiskolában kórustag volt, vezető szopránként eljutott Erdélybe, Finnországba, Lengyelországba. 18 évesen kezdte színész tanulmányait Cegléden. Később a Szolnoki Thalia Színház és Ifjúsági Színpad színésze, művészeti vezetője lett, majd egy ideig elhagyta a pályát, látszerészként dolgozott Budapesten. Ezt követően Hollandiában élt, hazajövetele után diplomázott média szakon. 2019-ben keresték meg a Körúti Színháztól, ahol a mai napig nagyon szeret játszani.

„Számomra a zene összehoz. Teremt egy világot, akkor is, amikor hallgatom, akkor is, amikor koreografálok, és akkor is, amikor énekelek. Mert adok valamit, kapok valamit, és az az egyik legjobb dolog, amikor magadból adsz, és pontosan annyit, amennyit tudsz. A gyerekeknek mindig azt mondom, amikor csinálunk egy koreográfiát, hogy "érkezzünk meg a zenébe" mert az egy új világ” – fejtette ki ars poeticáját a vendég.

És hogy a „bogaras” hölgy mennyire „mindenevő” a zenében, mi sem bizonyítja jobban, mint azok a levetített kedvenc dalai, melyeket olyan neves előadók énekeltek, mint Britney Spears, Rost Andrea, Dolly Parton, Cserháti Zsuzsa, a Budapest Bár, Ella Fitzgerald és Janis Joplin.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek