Hír
2023. március 04.

Álomvilág

Péteken délután nyílt meg Salamonné Helter Erika amatőr képzőművész „Álomvilág” című tárlata az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

Az érdeklődőket Körtvélyfáy Zoltán közművelődési szakember köszöntötte, majd Molnár Alex harmonika játéka után Szedlákné Raffai Éva helyi festőművész nyitotta meg az esztétikus kiállítást.

A paravánokon elhelyezett képek messziről sugározzák, hogy az alkotó bátran használja a különböző technikákat és színeket. Mint elhangzott, a színek világa mindig is az önkifejezés, a szabadság eszköze volt Erika számára. Természetelvű, naturalista amatőr festőnek vallja magát. Nagy érdeklődést mutat az alakok, a formák iránt, szereti az absztrakt ábrázolásokat, a színek által történő közlést, és azok lelki életünkre történő hatásait. Alkotásaiban igyekszik olyan dimenziókat megnyitni, amely az általa vizualizált világot, belső gondolatait jelenítik meg.

Az 58 képből álló kiállítási anyag nagy része graffiti technikával készült, melyeket spray segítségével vitt fel speciális papírra. Továbbá látható néhány alkotás mely monotípiával, liquid akril módszerrel készült.

A tárlat március 23-ig tekinthető meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek