Kék hírek
2023. február 16.

Bűnmegelőzési értekezlet

Megtartotta idei első ülését az Oroszlányi Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság a városi rendőrkapitányság tanácstermében. A megjelenteket – köztük dr. File Beáta jegyzőt – dr. Gánics József alezredes, bűnügyi osztályvezető köszöntötte.

A grémium elsőként döntést hozott az idei bizottsági ülések időpontjairól, majd dr. Gánics József részletesen beszámolt az elmúlt időszakban történt eseményekről, tájékoztatást adott Oroszlány közbiztonsági helyzetéről. 2023. január hónapban a városban történt rendőrségi beavatkozást igénylő esetek főbb adatai:

  • 5 esetben történt közlekedési baleset, melyek kimenetele anyagi kár.
  • 41 esetben személyes szabadságot korlátozó intézkedésre került sor, garázdaság, körözés, vezetéstől eltiltás, engedély nélküli vezetés, ittas vezetés, csendháborítás, lopás, közerkölcsbe ütköző magatartás, zsarolás, köztisztasági szabály megsértése, magánlaksértés, bántalmazás, kábítószer fogyasztás miatt.
  • 4 alkalommal biztonsági intézkedés történt: önkívületi állapot, bántalmazás, ittasságból eredő eszméletvesztés, öngyilkossági kísérlet miatt.
  • 7 esetben elrendelt szabálysértési előkészítő (elzárással is sújtható) eljárás indult.
  • 87 esetben helyszíni és közigazgatási bírság kiszabására került sor összesen 1.250.000 Ft összegben.

Elhangzott, hogy a rendőrök és a közterület-felügyelők is kiemelt figyelmet fordítanak a Nyíres és Német dűlő szegregációra, valamint a Dózsa Gy. utcai Sakk-Matt bolt környékére, ahol visszatérő probléma a csendháborítás, a közterületen történő rendbontás. Dr. File Beáta jegyző kérdésére válaszolva a rendőrség munkatársa kihangsúlyozta, hogy a városban elkövetett bűncselekmények nincsenek összefüggésbe a közvilágítás csökkentésével.

Az utolsó, egyebek napirendben szóba került, hogy erőszakos román árusok jelentek meg a városban, őket folyamatos ellenőrzés alá vonják. Továbbá téma volt az április 23-i, időközi önkormányzati választásra való felkészülés, valamint a tavaszi városi rendezvények szükséges rendőri biztosítása.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek