Hír
2023. február 15.

Farsang a szállón

Igazi farsangi hangulatot varázsolt a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete a pusztavámi úton lévő befogadó szállón kedden délután.

A karitatív szervezet – az ENSZ támogatásával – 2022. szeptember 1. óta működteti a szállót, melyen jelenleg 65 ukrán menekültet látnak el. A napi szükségletek mellett az oroszlányi Önkormányzati Szociális Szolgálat munkatársainak segítségével iskolai tanodát, baba-mama bölcsödét és jogi tanácsadást is biztosítanak a főként családostól érkezett menekültek számára.

A farsang ötletgazdája és szervezője Péter Dániel a Szociális Szolgálat intézményvezető-helyettese volt, aki kollégáival együtt a fánksütésből, papírmaszkok, álarcok készítéséből, teremdíszítésből is kivették részüket.

A rendezvény résztvevőit a Vöröskereszt nevében Hamburgerné Ujvári Irén megyei igazgató, valamint Rajnai Gábor, Oroszlány alpolgármestere köszöntötte. Mint elhangzott, legfontosabb cél a közösségépítés, az integrálás, a magyar viszonyok és kultúra mélyebb megismertetése. A felmérések szerint ugyanis, az itt tartózkodók 80%-a Magyarországon szeretne letelepedni.

A kitűnő hangulatú bulit sok-sok zene, tánc és a várva várt tombolahúzás színesítette.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek