Hír
2023. február 07.

A próza bűvöletében

Kiss Adél Eleonóra francia-magyar szakos középiskolai tanár, újságíró, próza és regényíró volt a vendége az „Így írnak Ők” rendezvénysorozat hétfő délutáni programjának.

A tatabányai hölggyel – akinek ez volt az első író-olvasó találkozója - Kozmáné Gombkötő Hajnalka könyvtáros beszélgetett a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

A szerző első írása 2016-ban jelent meg a Vigília folyóiratban Gyöngyöm, Jakab Testvér! címmel. Ahogy a jegyzetből kiderül, lányának, Zsófinak ajánlotta. Ennek folytatásaként került megírásra a Néném Asszony! történet.

Következő műve, „A majdnem lányregény” főszereplője egy francia vénkisasszony, Evelin Tussaud , aki visszatér gyermekkori szülőhelyére és ott vállal munkát Olaf von Pallmernél. Az ő két gyermekének lesz a nevelőnője. A regényben magyar vonatkozások is fellelhetők, találkozhatunk Széchenyi Istvánnal és Zrínyi „Szigeti veszedelem” című alkotásából is idéz. Cselekménye nem túl gazdag, főleg lelki síkon olvashatók benne történések. Kitűnik az írónő természet iránti szeretete, nagy részletességgel mutatja be a tájat.

A rendezvény színvonalát emelve, a közel félszáz érdeklődő számára Tóth Zsóka Radnóti-díjas előadóművész olvasott fel részleteket az írónő műveiből.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek