2023. február 05.

A zenéből születő tánc

A fenti címet kapta az „Én Zeném” rendezvénysorozat újabb előadása február 3-án az Oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

A helyi zenebarátok körében kedvelt rendezvény vendége ezúttal Zajácz Edina, a Cirill Táncstúdió művészeti vezetője volt. Edina és növendékei évek óta rendszeresen fellépnek a város kulturális eseményein, próbáiknak, számos hazai és nemzetközi versenyre történő felkészülésüknek a művelődési ház biztosít lehetőséget.

Így nem véletlenül esett a házigazdák választása a „Cirillek” vezetőjére, aki kiemelkedő táncpedagógiai munkájáért, Oroszlány kultúrájáért kifejtett tevékenységéért 2021-be Kölcsey Ferenc Emlékplakettet vehetett át.

A vendég elsőként a kezdetekről mesélt, benne a családi közegről, a zene megjelenéséről életében, melyhez párosult Szécsi Pál : Csak egy tánc volt és Kovács Eszti: Pancsoló kislány című dala. Ezt követően jöttek az általános és középiskolás évek, majd az egyetemi tanulmányok. Ez az időszak meghatározó volt számára, hiszen az akkor futó slágerek, divatzenék inspiráló hatással voltak tánchoz fűzött szeretetéhez. Ilyen volt például a Kaoma együttes Lambadája, vagy a ShyGys - Hello! című nótája.

De természetesen nem maradt ki a jelen sem, a Táncstúdió bemutatása, a rengeteg fellépés, a koreográfiák, a növendékekkel szembeni tolerancia, a szülőkkel való kapcsolattartás. És miközben Edina őszintén vallott a témákról, egymást követték kedvenc zenéi olyan előadóktól, mint a Zanzibár, Jennifer Lopez, a Hip Hop Boyz, La Bouche, Avicii, Lady Gaga, Elton John és Dua Lipa.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek