Évforduló
2023. February 01.

Civilek Napja

Az 1994-ben alakult Civil Parlament 1997-ben február 1-jét jelölte ki a Civilek Napjává. Az eseményről elsőként 1998-ban emlékeztek meg.

A civilek napja arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szervezetek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul. Csak a civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte teheti jobbá az élet számos területét.

Oroszlányban az aktív civil szervezetek a közösségi élet erejét jelentik, ezért fontos, hogy tudásuk és értékeik hasznosuljanak, különösen az olyan nehéz időkben, amikor valamennyiünknek a közösségben rejlő erőre kell támaszkodnunk.

Szűkebb pátriánkban is számos civil szervezet működik, melyeket az önkormányzat erejéhez mérten pályázatokon keresztül támogat. Településünkön nagyon aktív és sokszínű a civil élet. Kulturális és sport szervezetek, tánccsoportok tucatjai működnek, lehetőséget adva arra, hogy a városban élők megtalálják azokat a közösségeket, melyekhez szívesen csatlakoznának. Legyen szó előadásokról, megemlékezésekről, szórakozásról, valamilyen hobbiról, vagy mások segítéséről.

Nincs olyan területe a városi életnek, ahol a civilek ne lennének jelen. Tevékenységükkel színesebbé, érdekesebbé és élhetőbbé teszik Oroszlányt.


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek