Sport
2023. január 29.

Hazai győzelem

Sorozatban elszenvedett négy veresége után a Sopron KC elleni hazai találkozón igyekezett javítani mérlegén szombaton az MVM-OSE Lions kosárlabda csapata a bajnokság alapszakaszának 18. fordulójában. A soproniak sem várták túl jó formában a meccset: három vereséget jegyeztek zsinórban.

MVM-OSE Lions – Sopron KC 82-77 (20-23, 22-15, 22-18, 18-21)

OSE: Illés M. Cs. 2, Szabadfi 5/3, Barnjak 20/12, Calloway 20/12, Krestinin 9. Csere: Henry 12, Mucza 6/3, Ruják 6/3, Carev 2.

SKC: Joseph 10/3, Jones 25/6, Valerio Bodon 15/9, Barnett 11, Molnár M. 4. Csere: Durham 10, Sitku 2, Takács N. -, Shine -.

Jones hamar megadta a kezdőlökést csapatának, majd Molnár is beköszönt az első percben, Szabadfi triplája pedig a második minutum elején érkezett. Az ötödik pontját is megszerezte az OSE játékosa, 5-10-es állásnál még csak ő szerzett pontot a hazaiaknál négy percet követően. Barnjak triplájával és duplájával lépett közelebb az OSE (10-12), majd a kilencedik minutum elején Henry már a vezetést is megszerezte övéinek (18-16). A negyed utolsó percében Valerio Bodon keze sült el távolról, amit még Barnett duplájával fejeltek meg a vendégek (20-23).

Sitku közelijével nőtt a különbség, Carev és Mucza akcióival viszont egy perc múlva már egyenlő volt az állás (25-25). Kissé beragadtak a csapatok, utóbbi játékos büntetőjét több rontott támadás követte, majd Barnjak vállalt el egy hármast, sikerrel – időt kértek a vendégek (28-25). Mucza dobott triplát, amire Valerio Bodon újabb hármasa érkezett, de Barnjak is újabb hármast jegyzett az oroszlányi időkérést követően (36-30). Krestinin kihagyta egyik büntetőjét, de az újabb jó védekezést Calloway triplája követte (40-32). Egy kosárváltást soproni időkérés követett, nyolc ponttal mentek a házigazdák. Jones két büntetőt is rontott, de Mucza hármasa sem ért célba. Jones és Joseph is betalált a félidő hajrájában, így 42-38-as hazai vezetéssel zárult az első húsz perc.

Nagy lendülettel jött ki a második félidőre a Sopron: Jones hármasa és Joseph közelije máris vezetést ért a vendégeknek, Henry és Barnjak azonban kétszer is visszavette az előnyt a hazaiaknak. Újra egyenlítettek a vendégek, majd ismét a mezőny legeredményesebbje, Barnjak köszönt be közelről – 18 pontnál járt már ekkor –, azt követően Calloway zsákolt, aztán egy újabb kettest tett helyre (55-49). Három perce nem dobott pontot a Sopron, amikor technikait ítéltek a hazaiak ellen: Jones háromból egy büntetőt bedobva vetett véget a gólcsendnek. Joseph triplája ült, újra egyetlen pont volt a hazaiak előnye (55-54). Nem hibáztak a büntetővonalról a hazaiak, ráadásul Calloway második triplája is talált (62-56). A harmadik negyed végén is az oroszlányiak légiósa villant, 64-56-ra módosítva az állást.

Jones technikai hibáját Ruják egy büntetővel, Barnjak egy kettessel büntette, így meglett a kétszámjegyű hazai előny (67-56). Jones hozta tízen belülre a Sopront villámgyorsan, majd két büntetőt is dobhatott, de abból csak egy ment be – 3/9-es mutatóval állt a vonalról ekkor a vendég együttes… Valerio Bodon előbb egy kettest, majd egy triplát jegyzett, de Calloway is a vonalon túlról célzott jól, így maradt a közte nyolc a negyed közepééhez érve (72-64). Ruják is szerzett egy hármast, Jones is, de Calloway akciójával így is tíz volt már a hazai fór négy perccel a vége előtt (77-67). Nagyot futott a Sopron, sorban nyolc pont érkezett alig másfél perc alatt a vendégektől, az oroszlányi rövidzárlatot időkéréssel igyekezett javítani a hazai kispad (77-75). Krestinin akcióból volt eredményes, de Jones most mindkét büntetőjét a helyére tette. Calloway negyedik triplája a legjobbkor jött a hazaiaknak (82-77). Egy perc volt még vissza, de pontot már nem szereztek a felek, így 82-77-es hazai siker született.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek