Önkormányzat
2023. január 27.

Testületi ülés

Az oroszlányi képviselő-testület január 26-án, csütörtökön tartotta meg idei első munkaterv szerinti ülését.

Az első napirendi pontban Lazók Zoltán polgármester az előző testületi ülés óta eltelt időszak eseményeit vázolta. Ebben szó esett pályázatokról, támogatásokról, beruházásokról. Beszámolt a Rendőrkapitányság és a Közterület-felügyelet munkájáról, tájékoztatást adott az oroszlányi ipari park létszám és árbevétel alakulásáról, valamint az Oroszlányi Ifjúsági Önkormányzat 2022. évi munkájáról.

Módosították a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatát (SZMSZ), telephelyként bekerült a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár, mivel a hivatal egy része a fűtés hiánya miatt oda költözött. Egy új előírás miatt kikerült az SZMSZ-ből a képviselők, bizottsági tagok, tanácsnokok tiszteletdíja, melyre a képviselő testület külön rendeletet alkotott. A tiszteletdíjak összege azonban nem változott!

A testület elé került a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár 2023. évi munkaterve. A már megszokott programok, programsorozatok további eseményekkel bővülnek. Márciusban, városunkban kerül megrendezésre a Vass Lajos II. Országos Népművészeti Találkozó, Szakmai nap és Vass Lajos XIV. népzenei verseny, középdöntő; áprilisban a Táncművészeti Gála – Országos középdöntő; szeptemberben pedig Utcazene fesztivál várja majd az érdeklődőket.

Tárgyalta a képviselő-testület a bölcsőde és az óvodák nyári nyitva tartását. A tervek szerint a bölcsőde nyáron a 2023. július 17. és augusztus 11. közötti négy hétben lesz zárva. Ez alatt az időszak alatt az igények előzetes felmérése alapján a bölcsőde gondoskodik az ellátást igénylő gyermekek gondozásáról, neveléséről. A bölcsőde augusztus 14-től a szokásos nyitva tartással működik tovább.

Oroszlány Város Óvodái nyári nyitva tartását az intézmények az alábbiak szerint javasolják meghatározni: A Borbála-telepi, a Malomsori, a Táncsics és a Meseliget Óvoda 2023. július 3-tól 2023. augusztus 25-ig zárva tart. A Brunszvik Óvoda ezen időszak alatt nyitva tart és fogadja a gyermekeket. Az óvodák augusztus 28-tól a szokásos nyitva tartással működnek tovább. Az intézmények a nyári ügyelet időpontjáról 2023. február 15-ig tájékoztatják a szülőket.

Jóváhagyták az OSE Lions Nonprofit Kft. decemberi ülésen elfogadott hitelének pontos szerződéstervezetét is, amelyben az szerepel, hogy az 50 millió forint kölcsönt 2023. május 31-ig fizeti vissza az egylet.

A TOP Plusz programban elnyert 30.230.873 forintnak köszönhetően újabb turisztikai attrakciók valósulhatnak meg az Oroszlányi Bányászati Múzeumban. A projekt kiemelt célja a helyi és térségi turizmus fejlesztése, amelynek keretében a múzeum kincskereső játékokkal bővül, amely a földalatti létesítmények felfedezéséhez nyújt majd élményeket.

Az ülésen szóba került, hogy a Szeptember 6. utcai játszótér fejlesztése során pótmunka szükséges, amelynek keretében a meglévő korrodált labdapálya körüli tartószerkezetet és fém hálót elbontják, helyére új horganyzott háló-és palánk tartószerkezet, 2 bejárati kapu és futball kapuk kerülnek.

Az utolsó, kérdések és interpellációk naprendhez lakossági észrevétel is érkezett. Puskás Alexa a Táncsics M. úton közel két éve épülő, 2 szintes, 156 szobásra tervezett munkásszállóról érdeklődött. Mint kiderült, nem városi beruházásról van szó, az építkezést egy budapesti cég végzi, azonban az utóbbi hónapokban a munkálatok leálltak.

A testületi ülés teljes anyaga az onkormanyzat/kepviselo-testulet oldalról tölthető le.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek