Hír
2023. január 02.

Városi beruházások 2022-ben

A gazdasági nehézségek ellenére, különböző támogatásoknak – Európai Uniós, kormányzati, önkormányzati, TOP-os pályázatok – köszönhetően számos járda, út, épület került felújításra, megépítésre Oroszlányban a tavalyi év folyamán.

Január
Személyfelvonó lift, valamint egy akadálymentes vizes blokk komplett kialakítására került sor a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban. A fejlesztés 43 millió forintba került, mely az Önkormányzat által felvett Beruházási és Fejlesztési Hitelkeretből valósult meg.

Február
4,5 millió forint ráfordítással új olvasóterem és helytörténeti kutatószoba került kialakításra a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ könyvtár részlegében.
Elkészült a Fürst Sándor utca 26-30. mögötti zúzottköves parkoló csapadékvíz elvezetése, aszfaltozása, melynek összköltsége 23.000.000 Ft volt.

Március
11.500.000 Ft-ból megvalósult az Erdész utcai csapadékvíz elvezetés fejlesztése.
34.000.000 Ft-ból megvalósult a Takács Imre utca 37-43. előtti szakasz járda és közút építése.
Elkészült a Népekbarátsága utca 35-57. előtti járdaszakaszok felújítása, melyek összege 17.588.560 Ft volt.
Útfelújítás történt az Alkotmány út Kossuth Lajos utca – Závory Zoltán utca közötti szakaszán. A beruházás 43.000.000 Ft-ba került.
21.000.000 Ft-ból elkészült a Várdomb utca Várdomb köz - Ó-Takács utca közötti szakaszának útfelújítása.
59.000.000 Ft-ból megvalósult a Takács Imre utca Rákóczi Ferenc út - Majki utca közötti szakaszának útfelújítása.
Elkészült a Hunyadi János utca Gárdonyi Géza utca – Petőfi Sándor utca közötti szakaszának közútfejlesztése. A munkálatok 37.400.000 Ft-ba kerültek.

Április
49.500.000 Ft összegből elkészült a Bánki Donát utca Rákóczi Ferenc út - Dózsa György utca közötti szakaszának útfelújítása.

Szeptember
500 millió forintos TOP-os, továbbá 140 millió forintos kormányzati támogatásból megújult az Oroszlányi Bányászati Múzeum. A majki kiállítóhelyen a múzeumi funkciók fejlesztése mellett helytörténeti jelentőségű dokumentumok, tárlati anyagok prezentálása is megvalósult, rendezvényépület és rendezvénytér, valamint az ezeket kiszolgálni képes infrastruktúra kialakítása is megtörtént.

Október
24 millió forint pályázati összegből, valamint magánszemélyek anyagi támogatásából megvalósult a Szent József kápolna rekonstrukciója. Megújult a tetőszerkezet, bővült a villamoshálózat, az épületbe bevezetésre került a víz, mellyel párhuzamosan kialakításra került egy fürdőszoba. A melléképület új padlózatot kapott, az udvar felöli oldalra pedig fedett terasz készült.
Felújításra került a II. Rákóczi Ferenc Kultúrház udvara. Elbontották a leromlott állapotú pince építményt, helyreállították és megerősítették a szomszédos ingatlan felőli oldalon található támfalat, továbbá elkészült az udvar mintegy 250 m2 nagyságú területének térburkolat cseréjére, csapadékvíz elvezetése. A projekt a Nemzeti Együttműködési Alap, valamint a Városi Civil Alap pályázatainak köszönhetően közel 18,5 millió forintból valósult meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek