Hír
2022. december 31.

Zenés, táncos óévbúcsúztató

Az előszilveszteri buli ismét sok száz embert vonzott az oroszlányi szabadtéri színpad elé.

Hagyomány a városban, hogy a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár december 30-án, minden évben előszilveszteri bulival lepi meg a városlakókat. A szervezők zenés-táncos összejövetelre hívták pénteken este mindazokat, akik jókedvvel, jó zenével és tánccal akarták elbúcsúztatni az óesztendőt és köszönteni az előttünk álló, hamarosan beköszöntő újévet.

A program hat órakor kezdődött, a tatabányai Törésvonal Rock Band fellépésével. A zenekarban sok ismerős arc tűnt fel, hiszen közülük többen játszottak már oroszlányi és környékbeli rock bandákban. Másfél órás koncertjük repertoárjába az ikonikus hazai együttesek – Karthago, Lord, Piramis, P. Box, P. Mobil – legendás dalai szerepeltek.

Ezt követően hatalmas ovációt váltott ki a két helyi zumba csoport fergeteges táncprodukciója, mellyel a remek hangulatban lévő közönséget is magukkal ragadták. Csiszár Anita és Bársony Bianka csapata igazi karneváli hangulatot teremtett. Aki nem táncolt, az énekelt, aki nem énekelt, az a Szent Borbála téren felállított vásárban igyekezett némi forró italhoz, finom falathoz, vagy épp szilveszteri trombitához és fejfedőhöz jutni. A bulizó tömegben találkozhattunk parókába bújt férfiakkal, villogó kalapot és szemüveget viselő hölgyekkel, óriás lufikkal vidáman sétáló gyermekekkel.

A forralt bor, a lángos és a kürtőskalács íncsiklandozó illata mellett a hangulatot Arató András video diszkója izzította be igazán. A műfaj kiemelkedő hazai alakja vetítéssel egybekötött zenés időutazásra invitálta a közönséget. Az öt órás diszkó show alatt a lemezlovas a legnépszerűbb magyar és külföldi slágereket pörgette, melyre szinte egy emberként táncolt a tömeg.

A fergeteges bulin hajnali egy óráig rophatta a közönség a táncot, amelybe maguk a szervezők is önfeledten bekapcsolódtak.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek