Kultúra
2022. december 21.

Fergeteges előadás

Zsúfolásig megtelt az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színházterme a hétfő esti Válótársas című előadáson.

A könnyed, szórakoztató és elgondolkodtató darabban nem volt hiány a humorból és a rögtönzésekből.

A két sokoldalú színművész - Pokorny Lia és Schmied Zoltán -, valamint Gönczi Dorka válási mediátor és Varga Zsolt kommunikációs szakember improvizált és irányított jeleneteken keresztül mutattak példákat arról, hogy egy párkapcsolatban bármi megtörténhet az "Igen!"-től a "Kicsinállak!"-ig és mikor merre érdemes továbbindulni.

Rengeteget hallani arról, hogy egy párkapcsolat veszélyes üzem. Amíg azonban a darukezelő, a villanyszerelő és tűzszerész részletes tanfolyam során tanulja meg, hogyan mentse meg magát és másokat, addig a párkapcsolati élet esetében nincs felkészítő gyakorlatsorozat és nem fogja mentor az ember kezét az első „bevetéseken”.

Az előadás bepillantást adott arról, hogy milyen félreértések, konfliktusok, kimondott és ki nem mondott ellentétek hasogatják apró darabokra a harmóniát két ember párkapcsolatának kulisszái mögött.

Elgondolkodtató példákra világítottak rá a hétköznapjainkból, a mindennapi életünkből, amelyek segíthetnek elkerülni az együttélés buktatóit vagy éppen azt a helyzetet, amikor két, valamikor egymásba bolondult ember már csak az ügyvédek jelenlétében képes beszélni egymással vagy éppen véglegesen pontot tenni a kapcsolatuk, házasságuk végére.

Bár a téma komoly dolgokat ölel fel, az előadók humorral átszőve oldott módon, tragikus és komikus elemekkel kiegészített interaktivitással beszélgettek, pontosan azért, hogy a nézők számára is egyértelmű legyen, hogy két pont között a legrövidebb út – bármilyen rögös néha - továbbra is a mosoly és a közös nevetés.

Fotó: Gál Gábor


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek