Önkormányzat
2022. december 16.

Idén utoljára üléseztek

Csütörtökön délután tartották meg az idei utolsó képviselő-testületi ülést, melyen 12 napirendi pontot tárgyaltak.

Az ülés egyperces néma főhajtással kezdődött, a 89 éves korában elhunyt Huszka Mihály, világ- és kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpiai 6. helyezett oroszlányi súlyemelő, edző emlékének adózva. Az egykori kiváló sportolónak az önkormányzat támogatásával életrajzi kötete is megjelent, emellett 2014-ben ,,Oroszlányért” kitüntető díszoklevéllel ismerte el őt a képviselő-testület.

Ezt követően Lazók Zoltán polgármester tájékoztatót tartott a két ülés közötti fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, majd módosították Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletét, valamint Településrendezési Tervét.

A képviselő-testület elfogadta a VOLÁNBUSZ által előterjesztett, helyi autóbuszos közlekedés 2022. évi várható eredményét, valamint jóváhagyták a társaság 2023. évi támogatásával kapcsolatos döntéseket.

Elfogadták Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának 2022. évi felülvizsgálatát, támogatták a Dad Község Önkormányzatával a házi segítségnyújtás ellátására kötendő megállapodást, továbbá Oroszlány város 2023. évi egészségügyi programját.

A képviselők hosszas vita után, megoszló szavazati arányban támogatták az OSE Lions Sport Nonprofit Kft. 2023. évi kamatmentes, visszatérítendő 50 millió forint összegű támogatási kérelmét, majd döntöttek a 2023. évi központi orvosi ügyeleti szolgáltatásról.

A polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a 2023. évi általános intézményi és közvilágítási célú villamos energia adásvételi szerződésekről. Mint elhangzott, a 2023. évi villamos energia beszerzése tárgyban a keret-megállapodáson alapuló versenyeljárásban az ajánlatok értékelése megtörtént. 3 db ajánlat érkezett, melyek közül mindkét rész esetében az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. nyújtotta be a legalacsonyabb összegű árajánlatot.

A nyertes ajánlati ár a következő:
  • az általános célú (intézményi) villamos energia beszerzése tekintetében a nettó egységár 187,39 Ft/kWh
  • a közvilágítási rész tekintetében a nettó egységár 163,85 Ft/kWh.

A szerződéskötés folyamatban van.

Az utolsó két napirendben a grémium először elfogadta Képviselő-testület 2023. évi munkatervét, majd végül kérdésekre, interpellációs hozzászólásokra volt lehetőség.

A testületi ülés zárásaként Lazók Zoltán az ünnep közelségére való tekintettel a jelenlévőknek, a város valamennyi lakosának békés, meghitt karácsonyi ünnepeket és egészségben, eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kívánt.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek