Sport
2022. december 11.

Súlyemelő csapatversenyt rendeztek Oroszlányban

Oroszlány volt a házigazdája a Súlyemelő Abszolút Csapatbajnokság döntőjének szombaton, melyet az OVSK rendezett meg a József Attila Általános Iskola tornatermében.

Az esemény néma főhajtással vette kezdetét, a december 9-én, 89.éves korában elhunyt egykori kiváló oroszlányi súlyemelő, Huszka Mihály emléke előtt tisztelegve.

A versenyen részt vevő 6 csapat sportolóit, edzőit, valamint a megjelent vendégeket Lazók Zoltán polgármester köszöntötte.

„Örömmel tölt el, hogy olyan sportág eseményén vehetek részt, amelyet többek között olyan oroszlányi nevek is ismertté tettek, mint Benedek János, Bagócs János, Balázsfi Zoltán, Czudik Lajos, Dobó Lajos, Földi Csilla, és nem utolsó sorban a Likerecz család tagjai, hogy csak párat soroljak a teljesség igénye nélkül. Ők mindannyian sokat tettek a súlyemelő sportért, és Oroszlány hírnevének öregbítéséért. Valamennyien a szakág nagy nevei, s hogy városunkban mennyire komoly hagyományai vannak a súlyemelésnek, az jelzi, hogy sport dicsőségtáblánkon 19-en szerepelnek közülük. Az oroszlányi súlyemelők az utánpótlás, a felnőtt, és a veterán korosztályban is kiemelkedően szerepelnek. Bajnoki címek és előkelő helyezések, korosztályos válogatottságok tömege jelzi a sikeres szakmai munkát. Nagyon örülök, hogy egy ilyen színvonalas versenynek adhat otthont a mai nap folyamán városunk, és kívánom, hogy érjenek el emlékezetes eredményeket, érezzék jól magukat Oroszlányban!” – mondta a városvezető.

A csapatbajnokságot végül a Kecskemét gárdája nyerte meg, az OVSK a negyedik lett.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek