Hír
2022. December 07.

Megszűnt a benzinárstop

Kedden, a késő esti kormányinfón jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka. A Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy hatalmas káosz alakult ki az ellátásban. Több kútnál teljes leürülés történt. Utoljára a hetvenes-nyolcvanas években láttunk ilyet, hogy ekkora sorok alakultak ki a benzinkutaknál.

Azzal folytatta, hogy minden tőlük telhetőt megtettek és megtesznek az ellátás biztosításáért, de nem tudnak többet tenni, mint amit eddig tettek, ezt jelezték a kormánynak is. A termelésből hiányzó benzin nagy részét az elmúlt hetekben Szlovákiából hozták. Az üzemanyaghiányra és a logisztikai problémákra csupán az import lehet megoldás.

„Vissza kell állítani az importot, de ez nem egyik napról a másikra történik meg. Ma kell lépni ahhoz, hogy a jövő év elején stabil üzemanyagpiaccal rendelkezzünk” – tette hozzá Hernádi Zsolt.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek