Hír
2022. december 04.

Zöld mérnökök a Digitális Tudásközpontban

Sikeresen teljesítették a küldetést a Maker’s Red Box Zöld mérnökök szakkör résztvevői az oroszlányi Digitális Tudásközpontban.

A DTK még október közepén indította el „Lányok a pályán” elnevezésű programját, a Huawei Technologies Hungary Kft. és az Edtech Magyarország közös támogatásával, melynek célja a nők alacsony mérnöki pályaorientációjának megfordítása volt. A szakkörre végül olyan szép számmal akadtak érdeklődők, hogy a tervezett 1 helyett 2 csoportot indított a tudásközpont. A 18 tanuló többek között az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium, a Tatai Református Gimnázium, valamint a TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium növendékei.

Az alkotópedagógiára épülő szakkör tematikája egy olyan izgalmas felfedezőútra hívta a diákokat, melynek célja, hogy a jelenlévők csapattá szerveződve teljesítsenek egy küldetést, ami nem kevesebb, mint a Mars bolygó újra terra-formálása. A földi szimulációs gyakorlatok teljesítése után a lányok egy balul sikerült landolás következtében a Marson találták magukat. Itt különböző küldetések vártak rájuk, melyek teljesítéséhez elengedhetetlen volt, hogy mérnöki megoldásokat alkalmazzanak. A megbízatás végrehajtásában segítségükre volt a 3D nyomtatás, lézervágás, mikroelektronika. Emellett a tanulók fontos természettudományos ismereteket is elsajátítottak, a kerettörténetnek köszönhetően szinte észrevétlenül. A szakkör során a problémamegoldó, kommunikációs és együttműködési készségük is jelentősen fejlődött.

A lelkes, innovatív csapat tehát sikeresen hajtotta végre a küldetést, ám a „Zöld mérnökök” szakkör története itt még nem ér véget, hamarosan várható a folytatás.

Forrás és fotó: DTK Oroszlány


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek