Hír
2022. december 04.

ORLEN töltőállomás Oroszlányban

Piacra lépett Magyarországon a lengyel ORLEN-csoport, mely összesen 143 hazai benzinkút állomást vesz át, köztük az eddig LUKOIL néven működő oroszlányit is.

Az MTI tájékoztatása szerint 79 benzinkút már most az ORLEN-csoport tulajdonába került, ezek eddig LUKOIL márkanév alatt üzemeltek. A fennmaradó 64 töltőállomást 2024 közepéig fokozatosan veszik át.

Az ORLEN hat európai országban - Lengyelországban, Németországban, Csehországban, Litvániában, Szlovákiában és már Magyarországon is - közel 3000 töltőállomást üzemeltet. A közlemény szerint 2030-ig a vállalat 3500 ORLEN márkanéven működő töltőállomás üzemeltetését tervezi.

„Kereskedelmi hálózatunk egy új piacon, Magyarországon is terjeszkedik, ahol a nagykereskedelmi területen már korábban is jelen voltunk. Értékesítési hálózatunk sikeres bővítésének eredményeként nem csupán Lengyelországban, de az egész közép- és kelet-európai régióban biztosítjuk az üzemanyag- és energiaellátás biztonságát. Elkötelezettségünk és kiterjedt piaci tudásunk révén kifejezetten a helyi elvárásoknak megfelelően kialakított, elsőrangú minőségű termékeket és szolgáltatásokat tudunk kínálni új európai vásárlóinknak. Az ORLEN-töltőállomások december elején nyitják meg kapuikat a magyar közönség előtt” – mondta Daniel Obajtek, a PKN ORLEN igazgatótanácsának elnöke.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek