Egészség
2022. december 01.

Véradókat köszöntöttek

A véradók napja alkalmából ünnepséget szervezett a Vöröskereszt szerdán délután a Bányász Klubban.

A megjelenteket - köztük Lazók Zoltán polgármestert - Hamburgerné Újvári Irén, a Vöröskereszt megyei igazgatója és Tölgyesi Tímea, oroszlányi járási koordinátor köszöntötte.

Mint azt a polgármester elmondta, fejet kell hajtani azok előtt, akik a Vöröskereszt szervezésében a vérüket adják rászoruló embertársaik gyógyulása érdekében. A rászorulók pedig ma is, holnap is, és a jövőben is bizton számíthatnak önzetlen felajánlásukra. Agresszívvá vált világunkban, felgyorsult életünkben jó érzés azok között lenni, akik valóban elmondhatják magukról, hogy segítik az embereket.

- Aki vért ad, az életet ad, mert ismeri az élet örömét. Aki önként a vérét adja, az biztosan látott már beteg gyermekarcot, reménybe és orvosi köpenybe kapaszkodó idős kezeket. Biztosan találkozott már olyan embertársával, akinek gyermeke, családtagja, vagy ismerőse számára egy általa ismeretlen véradó jelentette az életet. Aki vért ad önzetlenül, az példát is ad, és ezzel is segít. Napjainkban a közömbösség, a nemtörődömség számtalan jelenségével találkozhatunk. Ezért érdemes felmutatni az Önök példáját, a véradók segíteni akarását. A véradás nagyszerűsége az önzetlenségben és az együttérzésben rejlik, abban, hogy erre a vérre bármikor bárkinek szüksége lehet, és ez egyben bármikor és bárkinek az életet jelentheti! - fogalmazott Lazók Zoltán.

Van mire büszkének lenni a járás önkénteseinek, ugyanis 12-en a 20-szoros, 14-en a 25-szörös, 12-en a 30-szoros, 13-an a 40-szeres, 6-an az 50-szeres, 4-en a 60-szoros, 2-2 en a 70 és 75-szörös, míg 1-1 önzetlen donor a 80 és 110-szeres véradásért vehetett át oklevelet és emléktárgyat.

Az ünnepséget a bokodi DejaVu Tánccsoport látványos produkciója színesítette.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek